Laserontharing

Donkerblonde, bruine en zwarte haren​
Ingegroeide haren​
Ontstoken haarzakjes (folliculitis)​
Hydradenitis suppurativa​
Overbeharing door hormonen​
Overbeharing door PCOS (polycysteus ovarium syndroom)​
Hirsutisme​
Hypertrichose​
Overbeharing door medicatie

Laserontharing

Donkerblonde, bruine en zwarte haren​
Ingegroeide haren​
Ontstoken haarzakjes (folliculitis)​
Hydradenitis suppurativa​
Overbeharing door hormonen​
Overbeharing door PCOS (polycysteus ovarium syndroom)​
Hirsutisme​
Hypertrichose​
Overbeharing door medicatie

Laserbehandeling van overbeharing door middel van Lutronic CLARITY

Laserontharing is tegenwoordig een populaire behandeling, vooral vanwege het eenvoudige proces dat snel zijn vruchten afwerpt. Een reeks van behandelingen zorgt voor een stabiele reductie van haargroei, hetgeen resulteert in een permanente haarreductie. Een laserbehandeling is de juiste behandelmethode als men last heeft van overmatige haargroei, pigmentvlekken, rimpels, beenvaten, rosacea, acné of schimmelnagels.

Wat is de werking van de Clarity Lutronic bij overbeharing?

Het principe van laserontharing is gebaseerd op lichtbundels – korte lichtflitsen met een golflengte die specifiek is voor pigment (melanine) in de haarzakjes. Melanine absorbeert de lichtflitsen en zet deze om in warmte, waardoor het haarzakje beschadigd raakt. De beschadiging van het haarzakje vermindert op haar beurt de kans op haargroei. Om deze reden werkt de techniek over het algemeen beter bij donkere haren. Mensen met gepigmenteerde haren zullen dan ook definitievere resultaten verkrijgen dan mensen met haar dat weinig pigment bevat.

Door gebruik te maken van de CLARITY Alexandrite & Nd:YAG – een hooggewaardeerde Lutronic laser – krijgen mijn patiënten de gewenste behandeling. Het apparaat heeft twee verschillende golflengten, Alexandrite (755 nm) en Nd:YAG (1064 nm), waarmee alle verschillende haar- en huidtypen behandeld kunnen worden. Daarnaast is de CLARITY geschikt voor het laseren van gebieden tot wel 2 cm groot, waardoor de behandeling sneller dan gemiddeld verloopt. Door de verscheidenheid van deze laser, kunnen behandelingen overal op de huid plaatsvinden en is de laser ook uitermate geschikt voor een donkere huid. De laserbehandelingen zijn geschikt voor zowel man als vrouw. Om uw pijnbeleving sterk te verminderen, gebruiken wij tijdens de behandeling een koelsysteem om de huid te kalmeren.

Afhankelijk van uw huid- en haartype, de plek en de omvang, zal worden bepaald hoeveel behandelingen u vereist. Meerdere sessies zijn altijd nodig om een permanente haarreductie te bereiken, aangezien haren zich in verschillende groeifasen bevinden. Elke haar bevindt zich namelijk in een groeifase, overgangsfase of uitvalfase. Zodra de hele haarcyclus is doorlopen met meerdere behandelingen, zal u het beste resultaat ondervinden. De gemiddelde persoon vereist zes tot acht behandelingen met tussenpozen van zes tot acht weken.

Voorbereiding behandeling:

 • Het is belangrijk dat uw huid vier weken vóór het behandeltraject en vier weken na het behandeltraject geen blootstelling aan zonlicht ondervindt, aangezien de laser zich richt op pigment.
 • Vier weken voorafgaand aan het behandeltraject is het belangrijk om niet te epileren of harsen. Wel kunt u uw haar knippen of scheren.
 • De haren dienen kort geschoren te zijn voordat u de behandeling. Dit kunt u het beste 48 uur voor aanvang van de laserbehandeling doen.
 • Voor aanvang van de behandeling dient evt. make-up afgehaald te worden

Hoe ziet de behandeling eruit:

 • Er worden foto’s gemaakt van uw huidklacht voor in het patiëntendossier
 • Zo nodig wordt de huid gereinigd met een huidreiniger
 • De huid wordt gekoeld met het koelsysteem
 • De laserbehandeling wordt uitgevoerd
 • De behandeling wordt afgesloten met aloë vera gel en zonnebrandcrème

Huidreactie na laserbehandeling:

 • Roodheid van de huid
 • Warm gevoel
 • Zwelling van de huid

Nazorg na lasertherapie

 • Direct zonlicht vermijden gedurende 4 weken voor de behandeling en 4 weken na de behandeling. Bij eventuele blootstelling aan UV-straling altijd een zonbescherming UVA/UVB van minimaal factor 30 of hoger te gebruiken. In de zomermaanden wordt minimaal factor 50 aanbevolen. Dit moet elk 2 uur worden herhaald bij blootstelling aan UV-straling. Als dit advies niet wordt gevolgd, dan vergroot dit de kans op pigmentverschuiving, verbranding en/of littekenvorming
 • Functionele cosmetica producten zoals: retinol en AHA gedurende 48 uur na de laserbehandeling vermijden.
 • Onderga tot minstens 2 weken na de behandeling geen anderen intensieve huidbehandelingen zoals: epileren, waxen, scrubs of harsbehandelingen
 • Scrubs en andere vormen van exfoliants worden minimaal 1 week vermeden.
 • Sauna en intensief sporten is de eerste week na de behandeling niet toegestaan.

Geschikt voor huidtype

Openingstijden

Maandag 11:00 - 18:00 uur
Dinsdag 09:00 - 18:00 uur
Woensdag 09:00 - 18:00 uur
Donderdag 09:00 - 18:00 uur
Vrijdag 10:00 - 19:00 uur
Zaterdag 10:00 - 14:00 uur
Scroll naar boven